Take Your First Step For Your Breast Health World Bread Day 2014 (submit your loaf on October 16, 2014) Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Różowe wspomnienie Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Staedter
zBLOGowani.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Blog > Komentarze do wpisu

Kandyzowany Bez

 

KANDYZOWANY BEZ

Piękna ozdoba potraw ciesząca oczy jak również doskonały dodatek do serów i sałaty.

Składniki:

  • 2 kiści bzu podzielone na cząstki
  • 2 białka
  • 2 łyżki wody
  • Białe wino

Wykonanie:

Kiści bzu podzielić na cząstki, opłukać w białym winie i starannie osuszyć. Ubić białka z wodą. Kwiaty delikatnie zanurzać w pianie, wyjmować cząstki widelcem i obtaczać w cukrze pudrze. Pozostawić na dwa dni na bibule, aby wyschły. Przechowywać w zamkniętym pojemniku.

Smacznego:)

wtorek, 19 maja 2009, szarlotek
Tagi: kwiaty bzu

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
pinkcake
2009/05/20 21:10:42
Dodałam Cię do ulubionych, bo miło znaleźć kolejną kwiatkową wariatkę:) Pozdrawiam serdecznie!
-
szarlotek
2009/05/20 21:42:52
Dziękuję. Dopiero się rozkręcam:)Mam już zamówione kwiaty na nowe potrawy:)Pozdrawiam
-
emma001
2009/05/27 16:10:50
Nawet nie pomyslałam ze bez mozna zjeść ;)
-
2009/06/13 00:15:32
Podobają mi się Twoje propozycje :)) Muszę koniecznie je wypróbować!
-
aga-aa
2009/07/13 16:31:34
kurcze, fajno to wygląda :)
-
blue_megi
2009/07/18 18:08:58
łaaał :o
przeglądam Twojego bloga i co chwila coś fajnego znajduję :) już mam całą listę do wypróbowania hihi :D
-
szarlotek
2009/07/18 18:49:22
Ale bez to będziemy jeść,to dopiero w przyszłym roku :)
-
2009/08/03 08:36:22
dla mnie to bez zawsze pięknie pachniał, nigdy się nie zastanawiałam jak smakuje :)
-
usmiecham-sie
2009/08/20 20:10:04
A ja nie wime, jak bez smakuje. O tym, że mozna jesc kwiaty wiedzialam, czy to w werrsji na slodko czy na ostro. Ale jak smakuje bez?
-
szarlotek
2009/08/20 22:05:47
Oj, dziewczyny... smak lekko goryczkowaty przechodzący w słodkawy, odczuwany dokładnie jak zapach... Myślę ,że normalnie do jedzenia się nie nadaje ale jako dodatek jak najbardziej. Na początku miałam mieszane uczucia , ale w miarę jedzenia stwierdziłam ,że jest to idealny dodatek do deserów. Mogłabym pokusić się o przyrównanie do lawendy, To po prostu trzeba spróbować, aby wyrobić sobie zdanie .:)
-
2009/09/01 20:12:54
ciekawe jak smakuje;D koniecznie trzeb spróbować kiedyś:) ja sie przymierzam do soku z czarnego dzikiego bzu z owoców:)
-
szarlotek
2009/09/01 20:50:48
Ilka* Tak , taki sok zdecydowanie polecam :)
-
2009/12/23 23:42:05
Życzę wytchnienia, spokoju i ciepła rodzinnego w Święta Bożego Narodzenia dla ciebie i twojej rodzinki Jasmin
-
2009/12/28 12:06:40
:)
no coz, nic tylko probowac ;)
dziuniagotuje.blox.pl/html